Opplevelser i Rindal

Opplevelser og attraksjoner

Troll og Rindalsbunad


Rindal på sommeren


Hos oss i Opplev Rindal finner du oversikt over aktiviteter, opplevelser, kunst, kultur, lokal mat, overnatting, servering, hyttenæring, idrettsarrangement med mere her i Rindal. Velkommen til å oppleve Rindal, porten til Trollheimen!

Her er arrangementkalenderen for Opplev Rindal: DET SKJER!

Se Rindalsfilmene her:


Rindal skimuseum kan by på historisk skiutstilling, nybygd kafé, museumsbutikk og et tradisjonelt bygdetun. 

I tillegg til Museene i Sør-Trøndelag (MIST) sin facebook-side der du får informasjon om det som skjer i hele Nordmøre, har Rindal skimuseum egen Facebookside.

Åpent på bestilling mellom 20.august og 20.juni. 20.juni-20.august åpent hverdag, unntatt mandager kl. 11.00-17.00.Rindal skimuseum kan by på historisk skiutstilling, nybygd kafé, museumsbutikk og et tradisjonelt bygdetun.


Jakt på hjort, elg, rådyr og småvilt. Laksefiske i Surna. Massevis av gode små og store fiskevann og fiskerike elver. Og beste av alt: Du kan være ute før eller etter jobb, midt i uka.

Rindal Utmarkslag forvalter utleie av småviltjakt og fiske i store deler av Rindal kommune. 


Vinter i Rindal


Hytteliv på høsten i Rindal


Trollheimen

Trollheimen er et fjellområde på grensa mellom Nordmøre i Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag. I vest er fjella av alpin karakter, mens de i øst er mildere. Området avgrenses av Surnadal og Rindal i nord, Meldal, Rennebu og Dovrebanen i øst, Oppdal og Sunndal i sør, samt fjordene i vest.


iTrollheimen er en bedrift lokalisert i Rindal kommune med Trollheimen som kontorlokale.


iTrollheimen tilbyr guidede opplevelsespakker skreddersydd ditt behov, enten det er småbarnsfamilier, vennegjenger, utdrikningslag eller firma vil vi legge tilrette for at du får en opplevelse av Norges kanskje siste uoppdagede naturperle.
Vi har en 80m2 stavlafthytte med mulighet for overnatting og matservering som et godt utganspunkt for videre utforsking av Trollheimen.
Har du spørsmål eller ønske om å oppleve Trollheimen? Ikke nøl med å ta kontakt! 

Vi ønsker at de som kommer til oss skal finne roen i naturen. Vi skal oppleve mestring i å bli kjent med skapningene vi møter og aktiviteter vi må gjennomføre.

Opplevelser i Trollheimen med iTrollheimen!


iTrollheimen på Facebook


Folldalen - Kulpannj

På grensa mellom Rindal og Surnadal ligger Folldalen med de trolske "kulpannj". I Trollenes rike er det mange ukjente perler som trollene har skapt opp gjennom tidene. 

Ett av disse er "kulpene". Her bruker trollmor å vaske klær, koke mat, bader trollungene eller helst alt samtidig. Når Trollene ikke er her er dette et naturens eget badeland for oss mennesker.


Igltjønna er et vakkert vatn som ligger tett ved Rindal bygdemuseum. Og midt i sentrum av Rindal. Populært friluftsområde og badeplass med natursti, rasteplasser med bord/ benker, sandvolleyballbane, lekeplass og stupetårn. Grillplass og kiosk i sommersesongen. Igltjønna er et godt fiskevatn for ørret. 

Før sesongen 2020 vil det komme ny brygge ved badeplassen. 

Hytteliv på vinteren i Rindal


Rindal hele året


Dalalåven Atelier  Inga Dalsegg

Mitt på sentrum av Rindal finner en Dalalåven Atelier der billedkunstneren Inga Dalsegg har sitt virke. Inga jobber med oljemaleri, - både på lerret og på egyptisk papyrus, - tegninger og litografi

Kunsten hennes handler i hovedsak om stemninger og følelser.
Hun forsøker å vise alle sider av livets veg gjennom bildene mine, - alt fra hverdagslykke til de mer ekstreme opp- eller nedturene. Fra livets spede begynnelse til alderdommens visdom.
Inga ønsker å skape kunst som gir andre mennesker følelser.
At de kjenner seg igjen, får lyst til å dagdrømme litt, blir rørt, glad eller beveget på annet vis.

Inga har og har hatt utstillinger rundt i hele verden. Hun arrangerer også kurs både på låven og rundt i Norge.

De beste tilbakemeldingene jeg får er av typen «jeg kjenner meg igjen i det bildet!»

Besøk Dalalåven Atelier her 

Dalalåven Atelier på Facebook


Furkunnjmat

Britt Grete Moen er brennende opptatt av lokal mat og gode råvarer, og er så heldig å bo mitt i matfatet med gode forhold til å dyrke frukt, grønnsaker og ikke minst jakte vilt. 

Jobben hennes som prosjektleder for et lokalmatnettverk i regionen har gitt meg enda flere gode leverandører av fantastiske, lokale råvarer. Britt Grete sier at hus er så heldig at hunkan jobbe med det hun liker aller best, og lokal mat og Furkunnjmat er vel etter hvert blitt en livsstil.

Britt Grete samarbeider bl.a. med iTrollheimen og Oppistu Øie.

Jeg håper jeg kan gi deg inspirasjon og motivasjon til å lage din egen Furkunnjmat , enkelt og ekte!


Rindal Idrettslag er et idrettslag i Rindal søndre del av Trøndelag og tilhører Sør-Trøndelag idrettskrets. Laget ble etablert etter en sammenslåing i 2013 mellom klubbene Rindals-Troll, Idrettslaget Rindøl og Rindal Fotballklubb. Laget overtok organisasjonsnummer og stiftelsesdato fra det eldste laget, Idrettslaget Rindøl, som var 11. februar 1906.[1]

Hovedaktivitetene til klubben er: fotball, langrenn, håndball, trim og friidrett. Spesielt innen friidrett har klubben hevdet seg bra, og klubbens elitelag vant bl.a. St. Olavsloppet i 2009 og 2013.

Det mest kjente idrettsarrangementene i Rindal er Småtrolluka, Camp Trollheimen, Lina Roindt og Rindalsrennet. Dette er nasjonale arrangement med deltakere fra hele landet.