Om Rindal

Geografi

Rindal blir ofte omtalt som «Porten til Trollheimen», og har vakker og variert natur. Nederste delen av bygda, Aune (ved grensa mot Surnadal) ligger bare 45 moh., mens grensa mot Meldal lengst opp i bygda ligger på 280 moh. 

Fra kommunegrensen i øst renner elvene Lomunda gjennom Lomunddalen og Tiåa gjennom Rindalsskogen. Disse to elvene går sammen til elva Surna ved Rindalsskogen, som renner sørvestover gjennom hoveddalen. 

Rinna er ei sideelv til Surna, og disse møtes ved Bolme. I sør strekker kommunen seg inn i Trollheimen og det høyeste fjellet i Rindal er Trollhøtta (1 614 moh.). Nord for hoveddalen er fjellene mye lavere med bare én topp over 1 000 moh. 

Kommunen

Rindal er en kommune i Trøndelag som ligger 95 km fra Trondheim. Den grenser i nord mot Heim, i øst mot Orkland, i sør mot Rennebu og Oppdal i Trøndelag, og i vest mot Surnadal i Møre og Romsdal. Kommunen var frem til 1. januar 2019 en del av Møre og Romsdal fylke.[5]

Kommunesentrum er Rindal, og tettstedet ligger på Rindalsplatået (145 moh.) og har ca. 700 innb. Der ligger også den populære badeplassen Igltjønna. Hele kommunen har 2 026 innbyggere (per 1. januar 2017).

Klikk her for å begynne å skrive. Dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est qui.

Klikk her for å begynne å skrive. Veniam quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam nisi ut aliquid ex.