Lokalmat på Torgdagen 2019

Lokalmat

- lokal og kortreist mat 

For å se andre utstillere - trykk her

PÅMELDING 

Trykk her hvis du er lokalmatprodusent og vil være med som utstiller

Pinnevaffeldama, eller Merete Gevingsås som hun heter, kommer fra Melshus.. Hun er ute på markeder med sin lille røde vaffelvogn og var sist sett på Rørosmartna'n. Hun selger pinnevafler, dyppet i smeltet sjokolade som tilberedes i vogna.

Fra Bud kommer Drågen Smokehouse og dette er deres andre tur til Torgdagen. Og hos dem røyker de laks og ørret med 100% rent tre og kortreiste urter. Produktet er helt rent fra kjemiske tillsatser. Laksen henges opp og alt gjøres kvalitetsmessig for hånd fra første stund. Laksen hentes av dem på Aukra og blir behandlet innen 12 timer!! Laksen blir aldri fryst. Dette er world class produkt, det finnes i dag meget få røykerier igjen som ligger på dette nivå. 

Fra Eidsvåg i Nesset kommer Bæstes Bakeri As som driver produksjon og salg av tradisjons-bakverk til storhusholdninger, samt reiselivs- og konsumentmarkedet i Møre og Romsdal og Trøndelag, De kommer også denne gangen til Torgdagen med lefser.


Gjennom en generasjon har Romstad Gård høstet erfaring fra - på det optimale tidspunktet og på de beste stedene - å høste for hånd, under betryggende forhold.

De søker de beste og reneste naturproduktene, vi velger ut det beste fra kryddervekster, trær, lyng og roser. Noen ganger supplerer vi med produkter fra andre småskalaprodusenter som vi kjenner godt og følger.

Gode råvarer som kjøtt, fisk og grønnsaker fortjener bare det beste tilbehøret - det som kan sette den berømte prikken over i-en!

Gardsbakeriet Hæmstelt er et lite gardsbakeri som ligger i Rindal kommune. Her selges ferske brød og andre bakevarer fra ders egne utsalgsbu på gården som du ser fra FV 65.. Som i 2019 kommer Martin med sine nydelige bakevarer til Torgdagen. 

Steindalen Gård er en gård som ligger på Gjølme i Orkdal. På gården har vi melk, kjøtt,bakeri og honningproduksjon. Også litt egg fra våre frittgående gårdshøner i forskjellige raser. Vi har også nettopp skaffa oss noen gammelnorsk spælsauer som vi etterhvert planlegger og selge både garn skinn og kjøtt fra. Vi selger også storfekjøtt fra vår Herefordbesetning. 


Storkvikne Gård ligger på Svorkmo ca. 2,3 mil sør for Orkanger. Her driver vi med egg- og kjøttproduksjon. Selvbetjent gårdsutsalg med salg av ferske egg, kjøtt fra egne dyr, lokale matskatter & unikt håndtverk.

De selger ferske egg fra deres egne frittgående høner. Andre lokalematskatter som sennep, sjokolade, kaffe, oster, honning.

Kremmer'n As som nå holder til på Fannrem er en bedrift som tilbyr folket rundt om i Norge god spekemat og fiskevarer med høy kvalitet. Og de blir også med på Torgdagen med kanskje Norges største utvalg av spekemat 

Fjord Bryggeri ligger i Vinjeøra i Hemne kommune, Sør-Trøndelag - omlag halvveis mellom Trondheim og Kristiansund - og består av nær 300 innbyggere. Grunnleggelse skjedde 7.april 2015 mens tilvirkningsbevillingen er datert 30.november 2015. Første offisielle brygging fant sted januar 2016 og senere på våren kom også bevilling på plass for salg ut fra bryggeriet. Og det er gledelig at Torgdagen får besøk av et ølbryggeri. 


LOKALMAT 

- gir levende bygder

Et av målene med Torgdagen er å legge til rette for at alle lokalmatprodusenter, kunstnere og håndverkere, hobby- og husflidsprodusenter og lokale lag og organisasjoner sammen med lokale bedrifter kan få en fin arena å vise frem og selge det de produserer og tilbyr.

Her skal det være mulig å finne det meste du trenger!

-Stadig flere lokale og regionale produsenter ser Torgdagen i Rindal som en viktig plass å være.

Den norske forbrukeren er opptatt av å kjøpe norskprodusert mat, og med lokalmat får man også spesialprodukter av høy kvalitet fra sin bygd eller region, fra en bonde man gjerne kjenner. 

- Det ble omsatt lokalmat for over 4,8 mrd kroner i Norge i 2016.