Troll- og Bunadsfilmen fra Rindal i nok en stor internasjonal filmfinale!

10.06.2021

En liten film fra ei lita bygd med 2 000 innbyggere har nå vunnet 7 internasjonale filmpriser, og har nå gått videre til finalen i The 2021 New York Festivals TV & Film Awards!

Det var uvanlig sterk global konkurranse i år, mange filmer fra over 40 land deltok, så det at en film fra lille Rindal kom helt til finalen er virkelig stort! Filmen er den eneste fra Skandinavia som er kommet til finalen.

Finalen går for øvrig av stabelen i månedsskiftet juli/august - vi er glade og stolte over at filmen har kommet så langt, men er naturligvis også spente på resultatet.

Premielista så langt ser slik ut: 

  • 1. premien i kategorien Turisme på The Berlin Golden City Gate International Film Festival 2021
  • Best Cinematography på SILAFEST 2020 i Serbia
  • Best promotional film under The International Film Tour Festival i Bulgaria.
  • Award of excellence i Accolade Global Film Competition i Los Angeles
  • Honorable Mention ved One-Reeler International Film Awards i Los Angeles 2020
  • Award of Merit i kategorien Creativity/Originality under Accolade Global Film Competition i Los Angeles
  • 2. Premie i kategorien Tourism Promotional film på FilmAT Festivalen i Polen
Trine Sveen Flåtten fra filmen.
Trine Sveen Flåtten fra filmen.

Filmen har blitt vist på 18 forskjellige filmfestivaler fordelt på 16 land det siste året! Opplev Rindal består av flere lokale firma og har aldri prøvd seg på å lage film før. De fikk ideen om å lage film i januar 2019, fordi de ønsket å lage noe som kunne vise alt det flotte vi har i bygda vår. De leide inn firmaet Kreativ Lobster (som har base i Heim kommune) til å hjelpe seg med dette.

Inga Dalsegg er leder i Opplev Rindal og har vært utøvende produsent for denne filmen og noen flere som de laget samtidig. Den opprinnelige planen om en filmpremiere på vår lokale kino i mars 2020 ble det ikke noe av på grunn av koronapandemien, i stedet ble det arrangert en direktesendt premiere via facebook 28.mars, den førte med seg en enorm respons. Seere logget seg på fra mange deler av Norge, og også fra 9 andre land. Premieren ble sett av 38 709 skjermer (hvor mange personer som så på hver skjerm vet en dog ikke). Den ble også delt av mange og fikk mange likerklikk og kommentarer. Filmene er tekstet på både norsk og engelsk og ligger i tillegg på YouTube, IGTV og individuelt på Facebook, så det totale antallet som har sett dem er betraktelig høyere. En ser at filmene fremdeles når nye seere hver uke.

Filmen har blitt vist på mange filmfestivaler det siste året, og resultatet har virkelig vært over ALL forventning, den har vunnet hele 7 internasjonale filmpriser!


Da er det lov å være litt stolt!

Skuespiller: Trine Sveen Flåtten
Stemmen/voice over: Stine Sveen Flåtten
Utøvende produsent: Inga Dalsegg.
Filming/produksjon: Steven Turner i Kreativ Lobster 

Inga og Trine når de fikk vite om den første filmprisen.
Inga og Trine når de fikk vite om den første filmprisen.

NORSK

ENGLISH

SPONSORER