Ny reislivsrapport: OPPTUR FOR SMÅSTEDER OG NEDTUR FOR BYER

19.08.2020

NY REISELIVSRAPPORT!

- Juli ble bedre enn forventet, men det stemmer ikke at den har vært «all-time high». Det sier Bente Bratland Holm, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.


I en ny rapport fra Innovasjon Norge sammenfattes foreløpige tilgjengelig analyser og statistikk om norsk reiselivsnæring for sommersesongen 2020. I tillegg har selskapet intervjuet ledere i 65 reiselivsbedrifter i hele Norge, for å kunne gi et bilde av nåsituasjonen og prognoser for høsten og vinteren.

Rindal Næringsforum gjør i disse dager en tilsvarende undersøkelse blant sine reiselivsbedrifter.  

Se hele artikkelen og rapporten HER

Store forskjeller mellom by og land

En rekke reiselivsbedrifter melder om gode trafikk- og omsetningstall i juli. Særlig gjelder dette de som holder til utenfor de store byene. Norge sett under ett viser et langt mer dystert bilde.

Tall fra Benchmark Alliance viser at både hotellpriser og belegg har gått drastisk ned. Særlig stor har tilbakegangen vært for hoteller på Svalbard og i Oslo, med henholdsvis 84 og 73 prosent færre overnattinger i juni. Deretter følger hotellene i Viken (-67 prosent), Vestland (-65 prosent), Troms og Finnmark (-57 %) og Innlandet (-52 %).

- Våre samtaler med aktørene viser at sommeren for mange ble god, men at høsten blir krevende for de fleste i næringen. Det er noe etterspørsel i helgene i høst, men de som primært jobber med et internasjonalt marked melder om få bookinger og et økende antall avbestillinger, sier Bratland Holm.