Opplev Rindal i sommer

03.07.2020

Rindal, ved Porten til Trollheimen, kan by på en rekke aktiviteter og attraksjoner i sommer. Det er mye å oppleve for lokalbefolkning, hyttefolk og tilreisende. Kanskje oppdager du en skjult og ukjent perle?

Rindal kan by på masse opplevelser i sommer. Her er et lite utvalg:

Vi har en rekke badeplasser rundt i hele kommunen. Igltjønna, Resvatnet, Grønlivatnet, Rørvatnet, Kulpanj og elvhølene nedover i elva Sunna. Flere av badeplassene har opparbeidede solplasser med leker for barna og grillplasser. 

Rindal Skimuseum har blant annet to nye attraksjoner i år med nyinnredet stall i Heggemsfjøset og utstilling av alle OL-genserne opp igjennom årene. 

Turstigruppa i Rindal IL har sørget for at det store nettverket av turstier rundt i kommunen er klare for alle som har lyst til å vandre rundt i skogene og i fjellheimen.

Rindals egen kunstner Inga Dalsegg har åpent galleri på Dalalåven Atetlier stort sett hele sommeren med egen butikk for kunstprodukter og utstilling av egne verk. Du finner galleriet midt i sentrum av Rindal.

Ønsker du å kjøpe ferske bakevarer laget etter tradisjonelle oppskrifter kan du besøke Gardsbakeriet Hæmstelt hver fredag der Martin Trønsdal sørger for gode lukter og salg av ferskt bakverk. 

I helgene er også gjerne Brukt & Bakels i Landsemholtin åpent for både salg av spennende antikviteter og andre flotte bruksskatter. Vil du ha en kaffe og litt bakels (vaffel) er nok det også mulig. Når du først er på runden må du kjøre innom Scankes TrofédesignTrøknaholten. Her møter du faktisk en verdensmester i taksidermi (utstopping av dyr). Han kan som eneste nordmann og europeer nå smykke seg med den meget eksklusive tittelen i denne klassen.

Rundt Igltjønna og nedover mot elva Sunna går Kul-Tur-Stien. Der finner du både badstuer, Fugletittertårnet, Sunnabrua og Stjernetårnet. Drar du opp i Helgetunmarka og Trollheimstunet kan du blant annet leie kanoer for å ro på Langvatnet. Ta gjerne kontakt med iTrollheimen for nærmere avtale.

Får du gjester og ikke har plass i eget hus har vi noen alternativer for overnatting. Disse finner du her: OVERNATTING. Der finner du også oversikt over de forskjellige spisestedene vi har i Rindal.