Nye innskjerpinger på koronareglene

09.11.2020

- Vi må holde oss mest mulig hjemme

Regjeringen har kommet med nye innskjerpinger på koronareglene. I den forbindelse ønsker ledelsen i Rindal kommune å presisere hvordan man skal forholde seg til dette i lokalsamfunnet.

Fra Trollheimsporten:

- Vi har ingen påvist smitte i Rindal, og vi jobber for at det heller ikke skal bli det. Da må vi være med på det som blir bestemt nasjonalt, og forholde oss til det, sier ordfører Vibeke Langli.

- Det handler enkelt og greit om å holde seg mest mulig hjemme. Vi må skjerpe oss litt ekstra i en periode nå, alle sammen.

Ordføreren synes det er leit at man må sette nye begrensninger, men det er det som må til. Det verste scenarioet er å får smitte i kommunen, men man må også tenke på problemer som kan oppstå hvis flere må gå i karantene fordi de har vært i nærkontakt med noen som er smittet.

Større smittetrykk enn i mars

Kommuneoverlege Mari Wold presiserer at smittetrykket er større nå enn det var i mars.

- Vi er heldige som ikke har noe smitte her enda, og vi håper at det vil fortsette. Noen lurer sikkert å hvorfor vi ikke stenger helt ned, men det er heller ikke hensiktsmessig. Man må jo holde hjula i gang så godt det lar seg gjøre. Så lenge folk begrenser sitt kontaktnett og holder seg stort sett i ro, bare er hjemme og drar på jobb, så vil ikke smitten komme, sier hun.

- Prøv å ha færrest mulig nærkontakter utenom din husstand. Hold deg til de samme, og ikke mer enn maks fem personer.

Ikke lokale forskrifter - men sterkere anbefalinger

Kommuneledelsen har ingen planer om å innføre lokale forskrifter i Rindal, men kommer med sterke anbefalinger.

Les mer på TROLLHEIMSPORTEN

Nye tiltak

Blant de nye tiltakene er det kun nasjonal skjenkestopp ved midnatt som trer i kraft kl. 2400 natt til lørdag 7. november, mens de resterende tiltakene trer i kraft natt til mandag 9. november. Dette er en foreløpig tolkning i påvente av forskriftsendringer.

  • Nasjonal regel om maks 50 deltagere på konferanser hvor ikke alle sitter i fastmonterte seter. I lokaler med fastmonterte seter er maksantallet fortsatt 200 stk (eksempelvis teater)
  • Nasjonal regel om antallsbegrensning på maks 20 deltagere på private arrangementer innendørs, på offentlig sted som restauranter eller i leide lokaler. Eksempelvis seremonier, begravelser, vennesamlinger, bryllup, eller idrettsarrangementer.
  • Nasjonal regel om skjenkestopp kl. 2400. Nasjonal regel om å ikke slippe inn nye gjester etter kl. 2200.
  • Nasjonalt råd om å ha sosial aktivitet bare med de man bor sammen med, unntatt på jobb. Unngå kollektivtransport i storbyer (se lokale regler).
  • Nasjonalt råd om å unngå reiser innenlands. Man kan fortsatt reise til fritidseiendom i en annen kommune så lenge det gjennomføres uten kontakt med andre.


NB! Det er ikke innført en begrensing for antall gjester i en restaurant, såfremt det ikke er en tale om et arrangement eller privat sammenkomst av en større gruppe. Dette forutsetter selvsagt at gjeldende smitteverntiltak ivaretas. 


Se Regjeringens anbefalinger her (trykk på bildet):