Noen positive effekter for næringslivet i Rindal

03.04.2020

Se film fra overleveringen fra Letthus til MedikalTeknikk

Vi trenger også positive meldinger fra næringslivet i Rindal i disse korona-tider. For alt er heldigvis ikke like svart. Det jobbes nå intenst både fra Rindal kommune, Rindal Sparebank og Rindal Næringsforum for å bevare vårt allsidige og viktige næringsliv. Heldigvis er det noen som i tillegg til helsevesenet bidrar i kampen mot korona-smitte. Og det er bedrifter som klarer seg rimelig bra. 

Vi er så heldige at vi har to bedrifter som leverer utstyr smittevern til helsevesenet og andre bedrifter. Den ene er Letthus som på torsdag leverte to desinfeksjonsvogner til Medikal Teknikk AS. Dette er vogner som skal brukes til desinfisering av sykehusutstyr. Leveringen er til Vestre Viken HF. De har allerede mottatt to vogner som er tatt i bruk.

Også Midt-Norge Autolakk leverer smittevernsutstyr i stor skala. Lars Ole Heggem kan fortelle at de leverer engangshansker, munnbind, desinfeksjonsprit og andre rengjøringsmidler til sykehus og bedrifter over hele landet. 

Også noe av byggvarebransjen har gode tider. Ingebrigt Løfald Bygger'n kan melde om samme omsetning nå som tilsvarende periode i fjor. Inntrykket er at folk dropper de lange ferieturene og bruker heller pengene på oppussing av hus og hjem. Det er også mange av de mindre bedriftene i kommunen som forsøker å tilpasse seg med tilbud av hjemkjøring både av bakevarer, middagsretter og matvarer i tillegg til fokus på egne nettbutikker. Og vi oppfordrer alle til å bruke disse i de utrolig vanskelige tidene vi er inne i. Skal vi ha det mangfoldige næringslivet vi har hatt til nå må disse nå brukes enda mer fremover. 

Korona-nettverket for næringslivet  i kommunen som består av Rindal kommune, Rindal Sparebank og Rindal Næringsforum har jobbet og jobber intenst for å få oversikt over hvordan bedriftene har det og finne ut hvilke krisetiltak som finnes for den enkelte. 

Vi ønsker nå alle ei riktig God Påske - ta vare på det selv for det kommer tider etter dette!