Kurs i SIRKULÆR ØKONOMI

07.04.2022
Foto: Melkeveien Designkontor.
Foto: Melkeveien Designkontor.

Kurs i SIRKULÆR ØKONOMI

Sirkulær økonomi er et populært begrep nå for tiden, men hva betyr det egentlig? Har vi i Rindal muligheter til å bli mer sirkulære? 

Vi inviterer derfor våre medlemmer til i kurs og seminar der Helen Hartel fra Helen Hartel Rådgivning AS, er godkjent Miljøfyrtårn-konsulent, lærer oss om hva sirkulær økonomi er. Vi ser på hvorfor dette er viktig og hvilke forretningsmuligheter som ligger i sirkulær økonomi og digitale teknologier.

TID: TIRSDAG 26. APRIL KL. 18.00 - 21.00

STED: BOLME PENSJONAT

PRIS: KR. 1 500,- (kr. 750,- pr. ekstra person fra samme bedrift).

PÅMELDINGSFRIST: 22. april 2022

PÅMELDING (trykk på link)

Sirkulærøkonomi eller sirkulær økonomi, også kalt kretsløpsøkonomi, er et prinsipp for økonomisk virksomhet som har som mål at ressurser forblir i økonomien lengst mulig. Dette ønskes oppnådd ved å redusere råvarebruk, avfall, utslipp og energiforbruk til et minimum. Sirkulær økonomi har også som mål at produkt gjenbrukes, gjerne også utenom sitt opprinnelige formål (oppsirkulering). Tilhengere av sirkulærøkonomi omtaler gjerne virksomhet som ikke etterlever disse prinsippene som «lineærøkonomi», «bruk-og-kast-økonomi» og «kjøp og kast-karusellen», fordi de anser at dette forutsetter at ressurser er ubegrensede og lett håndterbare som avfall. Tilhengere av sirkulær økonomi ønsker å se avfall som en ressurs og at produkter designes slik at materialene lettere kan gjenvinnes.

- For næringslivet innebærer satsing på sirkulær økonomi nye forretningsmuligheter og økt konkurransekraft, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid.

Arrangør: