Hengekøyeturer

Mulighetene er mange i Trollheimen
Mulighetene er mange i Trollheimen

Faktisk var det indianerne som oppfant hengekøyen - og det er vi dem evige takknemlige for. Mer komfortabel måte å sove på er det vanskelig å finne. Man får en unik nærhet til naturen, den er liten og lett - og den kan monteres nesten over alt.

I Rindal har vi ikke et hav, men en hel fjellheim; Trollheimen, med muligheter for å sove i hengekøye. Du får til og med leie hengekøyer for ei natt her. Gjerne sammen med leie av kano. 

Det har blitt stadig mer populært å overnatte i hengekøye. Det skjønner vi veldig godt, for det er definitivt noen fordeler med hengekøyer: 

  • De er små og lette å bære med seg.
  • De er enkle å henge opp, og det tar kortere tid enn å slå opp et telt.
  • Du trenger kun to solide trær i passe avstand fra hverandre, i motsetning til teltplasser som gjerne må være relativt flate.
  • Det er mer behagelig å ligge i hengekøye enn på bakken. Ingen forstyrrende røtter, steiner eller helninger.
  • Det gjør ingen ting om bakken er bløt, hengekøya holder seg tørr uansett. Ja, med mindre det regner og du ikke har noen form for regnskydd over deg, selvfølgelig!
Du kan også leie kano.
Du kan også leie kano.

Det finnes en rekke sider på nett med gode tips både i forhold til hvilke typer, hvordan, hvor, hva du må tenke på og så videre for gode hengekøye-opplevelser. Noen av disse finner du her:

Utleie av hengekøyer og kanoer

I Rindal er det iTrollheimen som leier ut både hengekøyer og kanoer. De kontakter du her: